بدون دیدگاه

پیروی از رژیم غذایی EAT-Lancet خطر نارسایی قلبی را کاهش می دهد

اخیرا JACC: نارسایی قلبی مطالعه تعیین می‌کند که آیا شاخص رژیم غذایی EAT-Lancet بر خطر نارسایی قلبی (HF) و پروتئین‌های پلاسما که ممکن است بر این ارتباط تأثیر بگذارد تأثیر می‌گذارد یا خیر.

مطالعه: شاخص رژیم غذایی EAT-Lancet، پروتئین های پلاسما و خطر نارسایی قلبی در یک گروه مبتنی بر جمعیت. اعتبار تصویر: monticello / Shutterstock.com

زمینه

افزایش سریع شیوع HF، به ویژه در میان جمعیت رو به رشد سالمندان، همچنان یک نگرانی بهداشت جهانی است. بیماران مبتلا به HF اغلب کاهش کیفیت زندگی را تجربه می کنند و در معرض خطر بیشتر عوارض شدید و مرگ و میر هستند. بنابراین، شناسایی عوامل خطر موثر قابل اصلاح که می توانند از HF جلوگیری کنند، ضروری است.

مطالعات قبلی نشان داده اند که رژیم غذایی یک عامل قابل تغییر است که می تواند به طور قابل توجهی بر خطر HF تأثیر بگذارد. در سال 2019، کمیسیون EAT-Lancet EAT-Lancet را پیشنهاد کرد که از بیماری های خاص جلوگیری می کند و پایداری زیست محیطی را ترویج می کند.

رژیم غذایی مرجع EAT-Lancet مصرف بیشتر میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات، آجیل و غلات کامل را تشویق می‌کند و در عین حال مصرف غذاهای شیرین و حیوانی را کاهش می‌دهد. در مقایسه با رژیم غذایی مدیترانه ای، رژیم غذایی EAT-Lancet تاکید بیشتری بر غلات و حبوبات دارد.

درک اینکه آیا پیروی از رژیم غذایی EAT-Lancet می تواند خطر ابتلا به HF را کاهش دهد بسیار مهم است. تا به امروز، مطالعات کمی ارتباط بین رژیم غذایی EAT-Lancet و خطر ابتلا به HF را ارزیابی کرده اند.

در مورد مطالعه

مطالعه حاضر این فرضیه را مطرح کرد که پیروی از رژیم غذایی EAT-Lancet خطر ابتلا به HF را کاهش می دهد. از آنجایی که پروتئین های پلاسما نقش مهمی در تظاهرات بیماری ایفا می کنند و تحت تأثیر عوامل محیطی قرار می گیرند، پروتئومیکس می تواند برای روشن کردن مکانیسم هایی استفاده شود که ممکن است رژیم غذایی و بیماری های خاص را به هم مرتبط کند.

مطب پیشنهادی :
کرونا، جان دومین پرستار فداکار را هم گرفت

مطالعه حاضر تمام داده های مربوطه را از رژیم غذایی و سرطان مالمو (MDC) و مطالعه کوهورت قلبی عروقی MDC (MDC-CC) به دست آورد. در ابتدا، نمونه خون جمع آوری شد و رژیم غذایی شرکت کنندگان مورد ارزیابی قرار گرفت.

در مجموع 23260 شرکت کننده تمام معیارهای واجد شرایط بودن را برآورده کردند و در مطالعه وارد شدند. یک مطالعه پروتئومی روی 4742 نفر نیز انجام شد.

شاخص رژیم غذایی EAT-Lancet شامل کمتر از 13، 14-16، 17-19، 20-22 و بیش از 23 امتیاز بود. شرکت کنندگان در مطالعه بر اساس میزان پایبندی آنها به شاخص رژیم غذایی EAT-Lancet به پنج گروه تقسیم شدند.

سیستم کدگذاری طبقه بندی بین المللی بیماری ها (ICD) از ثبت ترخیص بیمارستان سوئد برای ارزیابی شیوع و بروز موارد HF در سوئد استفاده شد. از نمونه های خون برای استخراج پلاسما استفاده شد و در مجموع 149 پروتئین پلاسما با استفاده از سنجش گسترش مجاورت Olink مورد ارزیابی قرار گرفت.

یافته های مطالعه

میانگین سنی گروه مورد مطالعه 8/57 سال بود که تقریباً 39 درصد آنها مرد بودند. شرکت‌کنندگان زن با مدارک دانشگاهی بیشتر به شاخص رژیم غذایی EAT-Lancet پایبند بودند، کالری کمتری مصرف می‌کردند، غیرسیگاری بودند و بیشتر در اوقات فراغت فعالیت بدنی داشتند.

مطالعه کوهورت آینده‌نگر کنونی نزدیک به سی سال به طول انجامید. پایبندی بیشتر به شاخص رژیم غذایی EAT-Lancet با کاهش خطر ابتلا به HF همراه بود.

این ارتباط در میان شرکت‌کنندگانی که سابقه خانوادگی انفارکتوس میوکارد (MI) نداشتند، معنی‌دارتر بود، بنابراین نشان می‌دهد که اثر محافظتی رژیم غذایی EAT-Lancet بر HF می‌تواند به دلیل عوامل ژنتیکی ضعیف شود. در آینده، تحقیقات بیشتری برای روشن شدن ارتباط بین رژیم غذایی EAT-Lancet و HF در زمینه حساسیت های ژنتیکی مختلف مورد نیاز است.

مطب پیشنهادی :
کنترل فشارخون و غلظت خون با یک شربت خوشمزه

هشت پروتئین پلاسما شامل آدرنو مدولین (AM)، اینترلوکین 6 (IL-6)، فاکتور تمایز رشد 15 (GDF15)، ایمونوگلوبولین گذرنده و دامنه موسین (TIM)، لیگاند موتیف کموکاین (CC) 20 (CCL20)، کاتپسین D (CTSD) فولیستاتین (FS) و تنظیم کننده جذب آهن (FUR) با شاخص رژیم غذایی EAT-Lancet و خطر ابتلا به HF مرتبط بودند.

یافته‌های مطالعه با مطالعات قبلی مطابقت دارد که نشان می‌دهد رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاه، که مشابه رژیم غذایی EAT-Lancet است، خطر ابتلا به HF را کاهش می‌دهد. چندین جزء از شاخص رژیم غذایی EAT-Lancet، به ویژه میوه ها و روغن های غیر اشباع، به طور قابل توجهی در ارتباط معکوس بین رژیم غذایی EAT-Lancet و خطر ابتلا به HF نقش دارند. در مقایسه با مصرف بیشتر، مصرف لبنیات متوسط ​​در ابتدا خطر ابتلا به HF را کاهش داد.

نتیجه گیری

مطالعه حاضر نشان می دهد که پیروی از رژیم غذایی EAT-Lancet خطر ابتلا به HF را کاهش می دهد، علاوه بر آن محیط زیست پایدار را با کاهش استفاده از زمین/آب و انتشار گازهای گلخانه ای ارتقا می دهد. پروتئین های پلاسما شناسایی شده همچنین مکانیسم های اساسی را نشان می دهد که منجر به ارتباط معکوس بین رژیم غذایی EAT-Lancet و کاهش خطر HF می شود.


Source link

محتوای پیشنهادی

پست های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست