بدون دیدگاه

چگونه قهوه، چای و کاکائو با افزایش وزن مبارزه می کنند

مقاله مروری منتشر شده در مجله تحقیقات فعلی در علوم غذایی روش‌های ضد چاقی ترکیبات زیست فعال موجود در قهوه، چای و کاکائو را توصیف می‌کند.

مطالعه: قهوه، چای و کاکائو در پیشگیری از چاقی: مکانیسم‌های عمل و چشم‌اندازهای آینده  اعتبار تصویر: سهام SAG / Shutterstockمطالعه: قهوه، چای و کاکائو در پیشگیری از چاقی: مکانیسم‌های عمل و چشم‌اندازهای آینده اعتبار تصویر: سهام SAG / Shutterstock

زمینه

چاقی به دلیل شیوع تدریجی رو به افزایش آن به یک نگرانی بهداشت عمومی مهم در سراسر جهان تبدیل شده است. چاقی با تجمع بیش از حد چربی بدن به دلیل تغییر متابولیسم لیپید مشخص می شود. این وضعیت به طور بالقوه می تواند خطر عوارض مختلف سلامتی، از جمله بیماری های قلبی عروقی، دیابت، دیس لیپیدمی، فشار خون بالا، آترواسکلروز و بیماری های متابولیک التهابی را افزایش دهد.

داروهایی که برای درمان چاقی استفاده می‌شوند، از جمله جداکننده‌های میتوکندری، سمپاتومیمتیک‌ها، آگونیست‌های سروتونرژیک، مهارکننده‌های لیپاز، آنتاگونیست‌های گیرنده کانابینوئید و پپتیدهای مشتق شده از دستگاه گوارش، اغلب در ارائه مزایای بهینه ناکام هستند و با عوارض جانبی مضر زیادی همراه هستند.

قهوه، چای و کاکائو پرمصرف ترین نوشیدنی های گیاهی هستند که اثرات بالقوه ضد چاقی دارند. مطالعات متعددی اثربخشی ترکیبات زیست فعال موجود در این نوشیدنی ها را در پیشگیری از چاقی برجسته کرده اند.

در این مقاله مروری، نویسندگان 183 مطالعه را که به بررسی اثرات و نحوه عملکرد قهوه، چای و کاکائو در مدیریت چاقی پرداخته اند، به طور جامع تجزیه و تحلیل کرده اند.

قهوه، چای و کاکائو در مدیریت چاقی

سلول های چربی، نوع سلول اولیه در بافت چربی، مسئول ذخیره سازی چربی بدن و تنظیم متابولیسم هستند. سلول های چربی سفید تری گلیسیرید را ذخیره و بسیج می کنند و فاکتورهای چربی و پروتئین مختلف را برای کنترل تعادل انرژی ترشح می کنند.

آدیپوژنز بیش از حد و هیپرتروفی سلول های چربی سفید با ایجاد چاقی همراه است. در مقابل، فعال شدن مجدد سلول های چربی قهوه ای و بژ فواید سلامت متابولیک را فراهم می کند و از چاقی جلوگیری می کند.

بنابراین، استراتژی‌های موثر مدیریت چاقی باید بر مهار چربی‌زایی سلول‌های چربی سفید و ترویج رشد سلول‌های چربی قهوه‌ای و بژ و کاتابولیسم چربی (لیپولیز) تمرکز کنند.

مطب پیشنهادی :
برای سلامت مغزتان این غذاها را نخورید !

ترکیبات فعال زیستی موجود در غذاهای کاربردی مانند قهوه، چای و کاکائو می توانند چربی زایی سفید را مهار کرده و چربی زایی قهوه ای و لیپولیز را افزایش دهند و از چاقی جلوگیری کنند. در حالی که برخی از ترکیبات، از جمله کافئین و اسید کلروژنیک (CGA)، در هر سه نوشیدنی وجود دارد، برخی برای هر نوع خاص هستند. برخی از این ترکیبات خاص عبارتند از تریگونلین و کافستول در قهوه، تافلاوین و تیاروبیگین در چای و تئوبرومین و کورستین در کاکائو.

قهوه در مدیریت چاقی

ترکیبات اصلی ضد چاقی موجود در قهوه سبز و بو داده عبارتند از کافئین، CGA، تریگونلین، دیترپنوئیدها، کافستول و کاهوول.

کافئین

شواهد موجود نشان می دهد که کافئین می تواند سرعت متابولیسم را افزایش داده و تجزیه بافت چربی را افزایش دهد و در نتیجه وزن بدن را کاهش دهد. کافئین همچنین می تواند اکسیداسیون چربی را در حین تمرین زیر حداکثری افزایش دهد.

مطالعاتی که نحوه عملکرد کافئین را بررسی می‌کنند نشان می‌دهند که این کافئین بر مسیر AKT/GSK3β تأثیر می‌گذارد و بیان پروتئین‌های چربی‌زا را در طول تمایز سلول‌های چربی مهار می‌کند. شواهد همچنین نشان می‌دهند که کافئین با تنظیم مجدد پروتئین‌های جداکننده، گرمازایی را افزایش می‌دهد، با افزایش ترشح کاتکولامین، لیپولیز را افزایش می‌دهد، لیپوژنز را مهار می‌کند، اشتها را سرکوب می‌کند و پاسخ‌های التهابی را کاهش می‌دهد.

شواهد موجود در مورد فواید کافئین برای سلامتی نشان می دهد که این ترکیب زیست فعال می تواند از چاقی، بیماری کبد چرب غیر الکلی و استئاتوز کبدی جلوگیری کند. مشخص شده است که کافئین و اپی گالوکاتچین-3-گالات (EGCG) به طور هم افزایی برای جلوگیری از چاقی کار می کنند.

اسید کلروژنیک

مطالعاتی که نحوه عملکرد CGA را بررسی می‌کنند نشان می‌دهند که این ترکیب می‌تواند وزن بدن، متابولیسم لیپید و سطح هورمون‌های مرتبط با چاقی را در موش‌هایی که رژیم‌های پرچرب مصرف می‌کنند، بهبود بخشد. CGA می تواند با تنظیم فعالیت آنزیم های مرتبط با متابولیسم لیپید کبدی، تجمع چربی را مهار کند. CGA می تواند با فعال کردن AMPK باعث افزایش چربی قهوه ای شود.

مطب پیشنهادی :
روش های مفید برای درمان اسهال شدید

CGA و کافئین به طور هم افزایی چربی زایی قهوه ای را از طریق مسیرهای AMPK و PPARα/γ با واسطه افزایش داده اند. همچنین مشخص شده است که CGA با تعدیل ترکیب میکروبیوتای روده از چاقی جلوگیری می کند.

مثلثی

تریگونلین با کاهش سطح لیپید، افزایش شاخص حساسیت به انسولین و محتوای انسولین، تنظیم مثبت فعالیت آنزیم آنتی اکسیدانی و کاهش پراکسیداسیون لیپید از چاقی جلوگیری می کند.

مطالعات مکانیکی نشان داده‌اند که تریگونلین با تحریک مسیر سیگنالینگ MAPK/ATF-2 p38 باعث افزایش چربی‌زایی قهوه‌ای می‌شود. همچنین مشخص شده است که این ترکیب از تمایز سلول های چربی سفید و هیپرتروفی بیش از حد چربی سفید جلوگیری می کند.

کافستول و کاهوول

مشخص شده است که کافستول با افزایش اکسیداسیون چربی و مصرف انرژی، اثرات ضد چاقی دارد. در مورد kahweol، شواهد نشان می‌دهد که این ترکیب با فعال کردن مسیر AMPK، از ایجاد چربی‌زایی جلوگیری می‌کند.

Decaffarrolide B یک محصول اکسیداسیون کافستول است که مشخص شده است که نسبت به کافستول یا کاهوئول اثر مهار کننده چربی قوی تری دارد.

چای در مدیریت چاقی

ترکیبات دارای فعالیت ضد چاقی در چای عبارتند از: کاتچین، L-theanine، theaflavin، thearubigin و theabrownin.

عصاره چای با افزایش چربی زایی قهوه ای، مهار چربی زایی سفید، افزایش مصرف انرژی و مهار سنتز لیپیدها از چاقی جلوگیری می کند.

مطالعات مکانیکی نشان داده اند که چای EGCG با القای توقف چرخه سلولی در سلول های چربی از ایجاد چربی جلوگیری می کند. مشخص شده است که EGCG لیپاز پانکراس، آلفا آمیلاز بزاق و هضم نشاسته را مهار می کند تا عوامل متابولیک مرتبط با چاقی را کاهش دهد.

سایر روش‌های ضد چاقی EGCG شامل افزایش دفع اسیدهای چرب آزاد از طریق مدفوع، مهار آنزیم‌های مرتبط با لیپوژنز، و تعدیل ترکیب میکروبیوتای روده است.

یکی دیگر از ترکیبات مشتق شده از چای، تافلاوین، با فعال کردن مسیر سیگنالینگ SIRT6/AMPK/SREBP-1/FAS، متابولیسم گلیکولیپید و چاقی را بهبود می بخشد. شواهد بیشتر نشان می دهد که این ترکیب می تواند با فعال کردن AMPK از تجمع چربی کبدی جلوگیری کند.

مطب پیشنهادی :
اولویت بندی رویکردهای با انگیزه بیولوژیکی در مطالعات تصادفی سازی مندلی

سایر ترکیبات مشتق شده از چای، از جمله thearubigin و theabrownin، با افزایش چربی زایی غرق شده، بهبود نمایه چربی خون و کاهش سیتوکین های پیش التهابی، فعالیت های ضد چاقی انجام می دهند.

کاکائو در مدیریت چاقی

پلی فنول های کاکائو از جمله فلاوانول ها (اپیکاتچین، کاتچین و پروسیانیدین ها)، فلاونول (کوئرستین)، آنتوسیانین ها، اسیدهای فنولیک و استیلبن ها، دارای فعالیت های ضد چاقی هستند.

مشخص شده است که پلی فنول های کاکائو با افزایش مصرف انرژی و ترموژنز، بهبود پروفایل چربی خون و کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب، اثرات ضد چاقی دارند.

یافته های مطالعات حیوانی نشان داده است که عصاره کاکائو می تواند سطح کلسترول خون را کاهش دهد، متابولیسم گلوکز را تنظیم کرده و از چاقی احشایی جلوگیری کند. گیرنده های فعال شده با تکثیر کننده پراکسی زوم (PPARs)، گیرنده های X کبد، ژن های آدیپونکتین و پروتئین های جداکننده، اهداف اصلی پلی فنول های کاکائو در مدیریت چاقی هستند.


Source link

محتوای پیشنهادی

پست های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست